• Home
  • Compleet nieuw dak

Compleet nieuw dak

Bent u toe aan een compleet nieuw dak? Een compleet nieuw dak kan nodig zijn om verschillende redenen. Zo kunnen er dakpannen verschoven zijn door de hard wind of hebt u op uw platte dak een lekkage gekregen. Laat de experts van Gelders Dakrenovatie u bijstaan.

Op deze pagina leest u alles over een compleet nieuw dak, de kosten en mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk weer een nieuw dak op uw woning te realiseren. Wat zijn de gemiddelde kosten van het alten renoveren van uw oude dak? En wat kost het als u meteen kiest voor isolatie?

Compleet-nieuw-dak


Kosten compleet dak vervangen

De kosten van een compleet nieuw dak hangen af van een aantal factoren, omstandigheden en vragen:

  • Hoeveel vierkante meter is het totale dak?
  • Hebt u dakramen of een dakkapel?
  • Moet er asbest verwijderd worden?
  • Kunnen we de huidige dakconstructie behouden?
  • Hebt u dakpannen of een bitumineuze dakbedekking?

Factoren

Zoals u ziet, zijn er meerdere factoren die meespelen waarop de specialisten van Gelders Dakrenovatie de juiste prijs bepalen. Als u kiest voor een compleet nieuw dak, via Gelders Dakrenovatie, dan zullen onze specialisten het oude dak eerst moeten verwijderen en moeten afvoeren. Ook hier zijn kosten aan verbonden. Het blijft dus een vrij lastige opgave om een exacte prijs te benoemen voor het compleet laten vervangen van het dak van uw huis. Ook speelt de dakisolatie een rol in het kostenplaatje. Neem contact met ons op voor een verhelderende offerte.

Dakconstructie

Een oud dak laten vervangen is een ingrijpende klus bij iedere woning. Een belangrijke vraag van een complete dak vervanging is dan ook hoe is de gehele dakconstructie opgebouwd en is deze nog intact? Als de constructie onder het dak -  die meestal van hout is - verrot zijn, dan zullen we het dak compleet moeten vervangen. Is dit niet het geval dan kunt u er voor kiezen alleen het dakbeschot met de dakpannen of bitumen dakbedekking te laten vervangen.

Dakpannen laten vervangen

Als u uw oude dakpannen aan vervanging toe zijn, dan hoeft u niet gelijk een compleet nieuw dak. Dakpannen kunnen simpelweg snel en voordelig vervangen worden, zodat u weer een compleet nieuw en waterdicht dak hebt. Als u uw gehele pannendak wilt laten vernieuwen zal het volgende uitgevoerd moeten worden:

  • Oude dakpannen en panlatten verwijderen
  • Dampwerende folie aanbrengen
  • Nieuwe panlatten monteren
  • Nieuwe dakpannen plaatsen

Vervangen is vernieuwen

Als uw oude dak kleine gebreken vertoont zoals verschoven dakpannen of scheurtjes in uw bitumen dakbedekking van uw platte dak, dan is het hoog tijd om dit te laten repareren. Of u hebt de overweging om uw oude dak compleet te laten vervangen. Een dakrenovatie wil eigenlijk niets anders zeggen dan het vernieuwen van uw oude platte dak of schuine dak van uw woning. Een pannendak is sneller gerenoveerd dan een mastiek dak van dakleer. Dakpannen kunnen veel sneller van het dak verwijderd worden dan bitumen dakbedekking.

Gedeeltelijk of compleet vervangen?

Als niet het gehele dak van uw woning gebreken vertoont, kunt u altijd kiezen om de kosten te drukken door een gedeeltelijke vervanging. Dit scheelt tijd en materiaal en zo bespaart u uiteraard flink op de kosten voor het compleet laten vervangen van uw dak. Het blijft wel belangrijk dat u op tijd ingrijpt bij het ontdekken van gebreken aan uw dak. Het dak kan immers voor lekkage zorgen en zo ook de binnenkant van uw woning aantasten met waterschade. Twijfelt u? Neem contact op met de specialisten van Gelders Dakrenovatie.

Extra opties

Mocht u kiezen voor een compleet nieuw dak, dan zijn er altijd extra opties die het dak extra duurzaam kunnen maken. U kunt natuurlijk kiezen voor een dak of spouwisolatie of meteen de gehele zolderruimte te laten verbouwen, inclusief isolatie laten plaatsen. Door een goede dakisolatie aan te laten brengen kunt u er van uit gaan dat de energiekosten van de woning flink naar beneden zullen gaan.

Dakkapel of dakraam laten plaatsen

Wilt u meer licht of ruimte op de zolderverdieping? Denk er dan eens over na om een dakkapel aan te schaffen. Ons zusterbedrijf Gelders Dakkapel is volledig gespecialiseerd in de levering en plaatsing van alle soorten dakkapellen. U koopt bij ons uw dakkapel rechtstreeks vanuit onze eigen werkplaats. Hier worden onze dakkapellen van hoge kwaliteit gemaakt waarbij wij werken met een zeer scherpe kwaliteitscontrole. Door het laten plaatsen van een dakkapel op uw dak hebt u al snel 5 m² loopoppervlakte meer dan voorheen. Wilt u graag alleen wat meer lichtinval op de zolder? Dan kunnen onze specialisten een dakraam plaatsen in uw schuine pannendak.

Alle oplossingen in huis

Gelders Dakrenovatie verzorgt alle soorten dakoplossingen voor particulieren en bedrijven. Ook een compleet nieuw dak behoort tot de mogelijkheden. Van nieuwbouw tot renovatie van daken en van Velux dakramen tot dakgoten zijn wij uitgegroeid tot dé specialist van Midden-Nederland. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan. De specialisten van Gelders Dakrenovatie beoordelen uw offerte aanvraag en nemen indien nodig even contact met u op voor aanvullende informatie. Vervolgens ontvangt u van ons een heldere offerte.

Compleet-nieuw-dak-12

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten