Dak vervangen

Een renovatie van uw dak, uw dak vervangen of de renovatie van uw dakkapel zijn vaak een logisch gevolg van jarenlange blootstelling aan verschillende weersomstandigheden. Uw dak krijgt namelijk  vaak heel wat te verduren.

Na verloop van tijd kan het dan ook zo zijn dat een dakrenovatie nodig is om uw dak of dakkapel weer in optimale conditie te brengen. Wanneer kiest u voor een dakrenovatie of uw dak vervangen? Een dakrenovatie is niet altijd de beste oplossing voor uw probleem. Heeft u bijvoorbeeld last van kleine gebreken aan uw dak, zoals verschoven dakpannen of scheurtjes in de dakbedekking? Dan is het voldoende om dit op te lossen met een gerichte dakreparatie.

Extra ondersteunen

Een dak hoeft dus niet altijd volledig vernieuwd te worden. Vaak is het extra ondersteunen of vervangen van bepaalde delen van de dakconstructie al voldoende om er weer even tegenaan te kunnen. In het meest gunstige geval hoeven we alleen uw dakbedekking te vervangen. Gelders dakherstel adviseert het volledig vervangen van uw dak eigenlijk alleen wanneer uw dakbedekking flink is verouderd of is beschadigd. Als het in zijn geheel vervangen van het dak de enige juiste oplossing is voor uw probleem, dan adviseren wij ook om dat uit te laten voeren.

Bescherming

Na het uitvoeren van een geslaagde dakrenovatie is uw dak weer voor jaren beschermd tegen weersinvloeden. Stelt u het vervangen van uw aangetaste dak om wat voor reden dan ook uit? Grote kans dat dan ook uw dakconstructie wordt aangetast. Als dat zo is, bent u alleen maar verder van huis. U hebt dan waarschijnlijk een compleet nieuw dak, inclusief dakconstructie nodig. Dat is een flinke klus waar nóg meer kosten bij komen kijken. Voorkom deze onnodige kosten dus en wees er op tijd bij als het om een dakrenovatie gaat.

Experts in dak vervangen

Voldoet uw huidige dak niet meer aan uw verwachtingen, staat de bouwkundige staat u niet meer aan of is er al te sterk kwaliteitsverlies aan uw dak opgetreden? Kies dan voor het vervangen van uw dak door Gelders Dakrenovatie. We zijn al ruim vijftien jaar de expert op het gebied van daken in Gelderland. Natuurlijk doen we er alles aan om de kosten van het vervangen van uw dak zo laag mogelijk te houden. U kunt bij ons dan ook altijd kiezen uit dakpannen in diverse uitvoeringen en verschillende prijsklassen.

Dak vervangen na een grote lekkage

Ook wanneer u te maken hebt met vochtproblemen in huis kan het verstandig zijn om uw dak te laten vervangen. Dit is onder meer het geval wanneer de kapotte of scheve dakpannen een lekkage hebben veroorzaakt. Doordat de dakpannen niet meer netjes op hun plaats liggen (bijvoorbeeld als gevolg van een storm), krijgt neerslag vrij spel op de constructie van uw dak en uw woning. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met Gelders Dakrenovatie, zodat we kunnen voorkomen dat de lekkage of een ander vochtprobleem groter wordt. We beginnen met een uitvoerige inspectie van uw dak en dakbedekking. Daarna bespreken we de mogelijke vervolgstappen met u. In veel gevallen zullen we u adviseren om een dak te laten vervangen. Dit is uiteindelijk een stuk voordeliger dan blijven aanmodderen met een oud, verzwakte dak.

De voordelen van dakpannen

Het merendeel van de Nederlandse woningen is voorzien van een pannendak. Dit heeft alles te maken met de betaalbaarheid van het product. Dakpannen zijn immers stukken voordeliger dan bijvoorbeeld een groen dak of rieten dakbedekking. Daarnaast gaan dakpannen ook ontzettend lang mee en vergen ze nauwelijks onderhoud. Hiermee is de keuze voor dakpannen leggen of vervangen door Gelders Dakrenovatie ook voor u erg voor de hand liggend.

Opties en prijzen van daken

Kiest u voor het vervangen van uw dak, dan mag u zelf bepalen welk type dakpan er na de ingreep op uw dak komt: keramisch of beton. De kosten van dakpannen van beton zijn net iets lager, maar daar staat tegenover dat ze minder lang meegaan dan keramische dakpannen. Keramische dakpannen hebben een langere levensduur gemiddeld vijftig jaar tegenover circa dertig jaar van de betonnen dakpan), maar zijn net even wat duurder in de aanschaf. Verder is uw investering in het laten vervangen van uw dakpannen afhankelijk van onder meer de kleur en de gekozen coating.

dak-vervangen

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten