• Home
  • Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie

U bent op zoek naar een partij die uw schoorsteen renovatie deskundig uitvoert. Gelders Dakrenovatie is een specialist op dit gebied. Al meer dan vijftien jaar staan we op grote hoogte om uw dakwerken vakkundig en volleerd uit te voeren.

Een schoorsteen renovatie verrichten we nauwkeurig en precies. We zorgen voor de beste oplossing voor uw dak en woning. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan nu contact met ons op. Hebt u met spoed een schoorsteenprofessional aan huis nodig? Laat het ons gerust weten. We staan zo snel als mogelijk bij u op de stoep.

Overlast
Een kapotte schoorsteen kan voor veel overlast zorgen. Dit heeft in de meeste gevallen lekkages tot gevolg. Door de verschillende Hollandse weersomstandigheden heeft uw schoorsteen flink wat te verduren. Dit brengt veel slijtage met zich mee. In dit geval is voorkomen beter dan genezen. Laat uw schoorsteen door de specialisten van Gelders Dakrenovatie inspecteren en ontvang uitgebreid advies over schoorsteen renovatie. Neem contact met ons op voor meer informatie over een schoorsteenrenovatie.

Onderdelen schoorsteen renovatie
Een schoorsteen renovatie, wat houdt dat in? Verschillende onderdelen van de schoorsteen kunnen aan vervanging toe zijn:

  • Schoorsteen/rook kanaal
  • Loodslabben
  • Bovenplaat
  • Schoorsteenkap
  • Voegen

Schoorsteen kanaal
Stookt u uw woning lekker warm met een haard of kachel of bent u van plan deze te gaan gebruiken? Houd er dan rekening mee dat uw rookkanaal in goede staat is. Slechte schoorsteenkanalen kunnen grote schade tot gevolg hebben. Als het kanaal langere tijd ongebruikt is, is het verstandig om deze voor gebruik dor onze experts te laten inspecteren. Het kan voorkomen dat deze verstopt is geraakt en dan heeft u grote kans op brand in uw woning. Voor het inspecteren of het aanleggen van een nieuwe schoorsteen of een nieuw rookkanaal bent u bij ons aan het juiste adres.

Loodslabben
Loodslabben sluiten de bewerkingspunten aan het dak af. Het lood wordt gebruikt bij het dichten van de opening tussen het dak en de schoorsteen. Versleten lood veroorzaakt lekkages in en rondom de schoorsteen. Het is belangrijk om dit op zijn tijd te controleren, want het komt vaak voor dat het niet opgemerkt wordt met grotere schade tot gevolg.

Bovenplaat
Bij oudere schoorstenen zit vaak een bovenplaat van cement. Cement raakt poreus door verschillende weersinvloeden. Hierdoor ontstaan scheuren in de plaat. Ook dit veroorzaakt vervelende lekkages. Voorkom eventueel een volledige schoorsteen renovatie en laat uw schoorsteen controleren door de experts van Gelders Dakrenovatie. Wij komen graag bij u langs.

Voegen
De voegen van oudere schoorstenen worden poreus. Dit veroorzaakt lekkage. Naast lekkage kunt u last krijgen van losliggende stenen en terugslaande rook. Is een rookkanaal al lange tijd niet in gebruik? Pas dan op met het aansluiten van een haard of gaskachel. Vraag eerst een gratis controle bij Gelders Dakrenovatie aan. Zo voorkomt u schade aan uw woning en schoorsteen. We kijken dan meteen of een schoorsteen renovatie nodig is.

Veilige schoorsteen renovatie
De schoorsteen bevindt zich - over het algemeen - op grote hoogte. Het is belangrijk dat onze specialisten veilig kunnen werken bij een schoorsteen renovatie. Gaat u daarom ook niet zelf het dak op. Neem geen onnodige risico’s. Schakel de hulp in van de ervaren dakwerkers van Gelders Dakrenovatie. Wij weten welke voorzorgsmaatregelen we moeten nemen. De schoorsteen renovatie voeren we op een zorgeloze en veilige manier voor u uit.

Contact
Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan. De specialisten van Gelders Dakrenovatie beoordelen uw offerteaanvraag en nemen indien nodig even contact met u op voor aanvullende informatie. Vervolgens ontvangt u van ons een heldere offerte. Wilt u liever meteen een specialist spreken voor een antwoord op uw meest brandende vraag? Bel dan met 0481 – 231085. Wij staan u graag te woord. Volgt u ons al op Instagram en Facebook?

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten