• Home
  • Isolatie plat dak

Isolatie plat dak

Dak isolatie plat dak
Er zijn meerdere uitstekende redenen om te kiezen voor het isoleren van uw platte dak door Gelders Dakrenovatie. Zo kunt u op deze manier flink besparen op uw energierekening, omdat de warmte in huis voortaan langer behouden blijft. Daarnaast zorgt dak isolatie plat dak ervoor dat er minder snel problemen met vocht in huis kunnen ontstaan. Dit is zowel fijn voor de constructie van uw woning of bedrijfspand als natuurlijk voor uw eigen gezondheid. Kies daarom ook vandaag nog voor het isoleren van uw platte dak in Bemmel of omgeving.

Uw wensen
Wanneer u Gelders Dakrenovatie inschakelt voor de isolatie van uw platte dak, gaan we graag eerst met u in gesprek. Op deze manier kunnen we precies achterhalen wat u wensen zijn en ook weten we zo exact wat de mogelijkheden in uw pand zijn. Met al deze informatie kunnen onze isolatie-experts vervolgens aan de slag gaan met een op maat gemaakt isolatieplan. Dit plan leggen we aan u voor, waarna u alleen nog maar uw fiat hoeft te geven. Hierna kunnen we op korte termijn aanvangen met uw platte dak isoleren. Overigens zijn er twee manieren om een plat dak te isoleren: aan de binnenkant en aan de buitenkant.

Dak isoleren aan de binnenkant
Een dak isolatie plat dak via de binnenkant wordt ook wel een koud-dakconstructie genoemd. Bij deze vorm van isoleren wordt het isolatiemateriaal geplaatst in de ruimte tussen het dak en de constructie ervan. Hierdoor zal het isolerende materiaal de kou van buiten opnemen, waardoor het niet doordringt naar binnen. Dak isolatie via de buitenkant is zeer betaalbaar, maar is niet altijd de beste keuze. Wanneer uw woning of bedrijf beschikt over een houten dakconstructie, is het mogelijk dat het vocht binnenhuis geen uitweg kan vinden. Hierdoor kan het zich in de dakconstructie vastzetten en kan het hout gaan rotten. Om dit risico te verkleinen, wordt er altijd een vochtwerende folie aan de binnenkant van het isolerende materiaal geplaatst. Het meest gekozen materiaal voor isolatie aan de binnenkant is overigens steenwol.

Plat dak aan de buitenkant isoleren
Tevens is het mogelijk om te kiezen voor uw dak isoleren via de buitenkant. Dit heet ook wel een warm-dakconstructie, omdat het isolatiemateriaal op het dak de warmte van binnen behoudt. Een voordeel van deze vorm van dakisolatie is dat optrekkend vocht kan worden vermeden. Wel is het zo dat uw dak wat dikker en hoger wordt. Dit is zeker iets waar u rekening mee moet houden bij het afvoeren van water vanaf het dak. U doet er goed aan om de hemelwaterafvoer van uw dak aan te passen, zodat er geen water op het vernieuwde dak blijft stilstaan dat het isolatiemateriaal kan aantasten.

Vraag direct uw offerte op maat aan!
Wilt u ook dak isolatie plat dak laten aanbrengen door de regionale specialist? Vraag dan een offerte op maat aan bij Gelders Dakrenovatie!

isolatie plat dak

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten