Isolatie dak

Isolatie dak
Er wordt tegenwoordig veel gesproken over het zo energiezuinig maken van woningen en panden. Het is ook belangrijk om zo weinig mogelijk energie te verspillen, niet alleen vanwege het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Het energiezuinig maken van uw woning kan op verschillende manieren. Maar isolatie is toch wel de beste manier om te voorkomen dat er onnodig energie verloren gaat. Met isolatie dak neemt u een zeer grote stap in het energiezuinig maken van uw woning. Omdat warmte stijgt, kan er veel warmte via het dak verloren gaan. Gelders Dakrenovatie brengt isolatie dak bij u aan bij zowel hellende als platte daken.

Hellend dak isoleren
Een hellend dak vormt de basis van een woning. Als u een hellend dak laat isoleren kunt u veel energie besparen en bespaard u ook veel geld. Een geïsoleerd hellend dak geeft u de mogelijkheid om van de zolder een volwaardige kamer te maken en u vermeerderd hiermee de waarde van uw woning. ‘s Winters laat u geen warmte meer ontsnappen en in de zomer zal uw woning koel blijven. In de meeste geval zal isolatie dak langs de binnenzijde worden aangebracht. Als u ook van plan bent om uw dakbedekking te vernieuwen, kunt u ook kiezen om een hellend dak vanaf de buitenzijde te isoleren. Als isolatiemateriaal bij hellende daken wordt vaak gebruik gemaakt van minerale wol, zoals glaswol of steenwol. Ook kunststof isolatie in de vorm van isolatieplaten is mogelijk.

Plat dak isoleren
Is uw woning of bedrijfspand voorzien van een plat dak, dan is Gelders Dakrenovatie ook de expert op het gebied van dakisolatie. Ook een plat dak kan aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde worden geïsoleerd. Bij isolatie dak aan de binnenzijde komt het isolatiemateriaal onder de dakconstructie en dakbedekking. Meestal wordt er dan gebruik gemaakt van glaswol of steenwol. Wanneer u uw platte dak aan de buitenzijde laat isoleren, wordt er als isolatiemateriaal voor kunststof dakplaten gekozen. Deze isolatieplaten zijn sterk, waterdicht en dakbedekking kan hier rechtstreeks over aangebracht worden.

Soorten isolatiemateriaal
Minerale wol als isolatiemateriaal kennen de meeste mensen wel. Het voordeel hiervan is dat het een hoge isolatiewaarde heeft, gemakkelijk aan te brengen is en bestand is tegen vocht. Minerale wol, zoals glaswol kan ook prima dienst doen als akoestische isolatie. Steeds vaker worden kunststof isolatieplaten gebruikt voor isolatie dak. Er zijn hier diverse vormen van, zoals PUR, PIR, EPS en XPS isolatieplaten. Elk soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ten slotte kunt u ook nog kiezen voor een gespoten isolatiemateriaal, zoals purschuim. Purschuim heeft het voordeel dat het ook moeilijk bereikbare hoeken en nissen kan bereiken. Zo bent u er zeker van dat alle gaten en kieren daadwerkelijk gedicht zijn.

Ga voor kwaliteit en laat uw dak isoleren
Of u nu uw platte dak of hellende dak wilt laten isoleren, bij Gelders Dakrenovatie bent u verzekerd van kwaliteit en vakmanschap. Onze mensen zijn vakmensen die weten waar ze mee bezig zijn en werken enkel met de beste materialen en gereedschappen. Naast het isoleren van uw dak zijn wij ook gespecialiseerd in alle andere vormen van dakwerken.

isolatie dak

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten