• Home
  • Schoorsteen laten vervangen

Schoorsteen laten vervangen

Uw schoorsteen laten vervangen is een idee waar u mee rondloopt. Gelders Dakrenovatie is gespecialiseerd in klussen op het dak. Van nieuwbouw tot renovatie van daken en van Velux dakramen tot dakgoten zijn wij uitgegroeid tot dé specialist in de markt.

Met een team van echte vakmensen die het ambacht beheersen zorgen wij voor een succesvol project. Advies en inspectie van uw dak is bij ons altijd kosteloos en verplicht u tot niets. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Schoorsteenrenovatie
Als u een verouderde schoorsteen hebt die eigenlijk aan vervanging toe is, blijkt uit de praktijk dat een schoorsteenrenovatie meestal de beste oplossing is. Met een gerenoveerde schoorsteen of een schoorsteen laten vervangen kunt u verdere problemen voorkomen voordat u het bestaande schoorsteenkanaal weer in gebruik gaat nemen.

Aantasting door weersinvloeden
Omdat een rookkanaal zich op het hoogste punt van uw woning bevindt, wordt deze altijd blootgesteld aan het wisselende Nederlandse klimaat. De stenen en het voegwerk worden dan ook aangetast door regen, wind, hagel en sneeuw. Ook alg en mos krijgen volop de kans om te groeien en uw schoorsteen aan te tasten. Vaak een reden om spoed te zetten achter uw schoorsteen laten vervangen.

Wat bepaalt de prijs van uw schoorsteen laten vervangen?
Als u last hebt van een lekkage en u denkt dat het bij uw schoorsteen vandaan komt dan is het verstandig deze door de experts van Gelders Dakrenovatie te laten inspecteren. Door het laten inspecteren van uw schoorsteen op uw dak komt de oplossing sneller in beeld net zoals de prijs voor het opknappen van uw bestaande schoorsteen. Maar wat bepaalt nu eigenlijk uiteindelijk de prijs om uw schoorsteen te laten vervangen?

  • De bakstenen
  • Cementplaat bovenop de schoorsteen
  • De loodflappen en aansluitingen
  • Staat van de voegen
  • Het metselwerk

Schoorsteen repareren en loodloketten vervangen
Het belangrijkste gedeelte van een nieuwe of bestaande schoorsteen zijn de aansluitingen rondom de schoorsteen. Deze aansluitingen zijn vaak van lood. Dit lood zorgt voor een waterdichte afsluiting rondom de schoorsteen die normaal gesproken jarenlang meegaat.

Cementplaat vervangen bovenop schoorsteen
Bovenop de schoorsteen bevind zich een cementplaat. Deze cementplaat ook wel mortellaag genoemd houdt de vier uren van de schoorsteen bij elkaar. Door de verschillende Hollandse weersinvloeden krijgt deze cementplaat erg veel te voortduren en wil vaak gaan scheuren.

Schoorsteenlood vervangen
Een cruciaal onderdeel van een schoorsteen op uw dak is de aansluiting van de loodflappen onder of bovenop uw dakpannen. Deze loodflappen zorgen namelijk voor een waterdichte verbinding tussen de schoorsteen en uw dak.

Vergunning schoorsteen verwijderen
Als blijkt dat uw schoorsteen laten vervangen de enige zinvolle, bouwkundige optie is, dan moet u de oude eerst laten verwijderen. Hebt u dan een vergunning nodig om uw oude schoorsteen te verwijderen? In de meeste gevallen niet, maar soms wel. Als u een vergunning nodig hebt, dan kan het om een van de volgende zaken gaan:

  • Omgevingsvergunning: Per gemeente kan het verschillen of deze nodig is voordat u begint met het laten slopen. Voordat u begint is het verstandig om dit na te vragen bij uw gemeente. De experts van Gelders Dakrenovatie zijn u hierbij natuurlijk van dienst. Dit hoort bij het proces van uw schoorsteen laten vervangen.
  • Sloopvergunning: Komt er meer dan tien kuub vrij bij het slopen van uw schoorsteen of zit er asbest in? Dan hebt u zeker een sloopvergunning nodig. Vraag ons om advies.
  • Bouwvergunning: Op het moment dat de sloop van de schoorsteen iets verandert aan de constructie van de woning, is het nodig om een bouwvergunning aan te vragen. Is dit het geval? Dan hebt u een bouwkundig adviseur nodig die de vervangende bouwconstructie berekent.

Bouwkundige tips
Naast een vergunning is het belangrijk om te bepalen hoe de constructie is van de schoorsteen voordat u begint met slopen. Zo kan de schoorsteen vastzitten aan het platte dak of juist los metselwerk zijn. Hebt u een heel oude schoorsteen, dan is de kans groot dat deze doorloopt tot aan de fundering onder de woonkamer. De schoorsteen heeft dan ook een dragende functie in de woning. Wilt u bijvoorbeeld op een verdieping een deel van de schoorsteen laten slopen, dan stort de schoorsteen in net als bij het verwijderen van een draagmuur. Wilt u dus (een deel) van de schoorsteen slopen voor het schoorsteen laten vervangen, dan is het belangrijk om het deel dat boven het deel zit dat u wilt slopen, gestut wordt met steunpalen.

Contact
Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan. De specialisten van Gelders Dakrenovatie beoordelen uw offerteaanvraag en nemen indien nodig even contact met u op voor aanvullende informatie. Vervolgens ontvangt u van ons een heldere offerte. Wilt u liever meteen een specialist spreken voor een antwoord op uw meest brandende vraag? Bel dan met 0481 – 231085. Wij staan u graag te woord. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten