Dakpannen laten vervangen

Dakpannen laten vervangen? Gelders Dakrenovatie vervangt of renoveert uw dak vakkunding. Bezoek onze website of vraag een offerte op maat aan. 

Bent u eraan toe om uw dakpannen te vervangen? Het is gelukkig geen taak die jaarlijks terugkeert, maar elke eigenaar van een huis met een dak - ook u - krijgt er hoogstwaarschijnlijk weleens mee te maken: dakpannen vervangen. Een flinke klus, maar wel eentje die voordelen oplevert.

Hoe weet u wanneer het tijd is om uw dakpannen te vervangen? Dat hangt af van het materiaal van de dakpannen. Hoewel de meeste dakpannen tientallen jaren meegaan, komt er een moment dat ze aan vervanging toe zijn. Soms is dat moment duidelijk, andere keren kunt u het over het hoofd zien.

De twee voornaamste redenen om dakpannen te vervangen
Lekkages: oude dakpannen houden hemelwater minder goed tegen, waardoor lekkages in uw woning kunnen ontstaan. Wanneer u er te laat bij bent, is dit natuurlijk ontzettend zonde van de vloer, wand, eventuele meubels die onder de lekkage staan en uw dakconstructie. Met een simpele truc komt u erachter of uw huidige dakpannen lekkagebestendig zijn: tik er met uw vingers op en luister of u een helder of dof geluid hoort. Bij een helder geluid zijn de pannen nog prima, bij een dof geluid houden ze vocht vast en kan er elk moment een lekkage ontstaan. Twijfelt u? Laat u gerust adviseren door de specialisten van Gelders Dakrenovatie.

Warmte doorlaten: hoewel de meeste daken extra geïsoleerd zijn, bieden dakpannen van zichzelf ook een beetje isolatie. Bij schade door ouderdom is dit niet meer het geval en ontsnapt er warmte door het dak. Zonde van de energierekening, zeker in deze tijden.

Zo lang gaan dakpannen per materiaal mee
Dakpannen hoeft u gelukkig niet elk jaar te vervangen. De meeste pannen gaan tientallen jaren mee. Hoe lang ze precies meegaan hangt af van het materiaal. De twee populairste materialen dakpannen zijn keramiek en beton. Wilt ua na één keer uw dakpannen vervangen er voorgoed klaar mee zijn, dan adviseren we u te kiezen voor de keramische variant. Deze gaat namelijk tot wel 75 jaar mee. Ook betonnen dakpannen blijven lang goed, al staat dit niet in verhouding tot de keramische variant. Betonnen dakpannen zijn na zo’n 40 jaar aan vervanging toe.

De kosten van dakpannen vervangen
Wilt u weten hoeveel een compleet nieuw dak inclusief montage kost? Neemt u dan contact op met onze specialisten.

dakpannen-laten-vervangen

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten